Categories
Business

9 eenvoudige quotes die jouw leven kunnen veranderen – Aflevering 98

Een tijdje geleden ben ik begonnen met de beste zaken die ik tegenkwam op Instagram bij te houden. Dat zijn voornamelijk quotes die mij echt inspireerden of waarin ik me herkende. In deze aflevering deel ik mijn favorieten omdat ik een sterk vermoeden heb dat deze quotes ook op jou een grote impact kunnen hebben.

Blijven wachten op het juiste moment levert je niets op

Ben jij iemand die altijd blijft wachten tot alle lichten op groen staan? Dan kan ik je zeggen dat je nooit zal vertrekken. Met andere woorden: dat perfecte moment doet zich nooit voor. 

Heb jij al met je eigen bedrijf willen starten of misschien zelfs naar het buitenland willen verhuizen? Waarom doe je het dan niet? Wat houdt je tegen? Die mindset van wachten op het juiste moment is eigenlijk gewoon een manier om je faalangst te verbergen. 

Dus vandaag nodig ik je uit om die knoop te durven doorhakken. Kijk eens naar je leven: welke zaken heb jij jezelf beloofd in het verleden waar nooit iets van gekomen is? Laat het leven niet aan je voorbijgaan door zaken zoals faalangst. Vat de koe bij de horens en ga ervoor! 

Loskoppelen is de boodschap 

Vanaf het moment dat jij je leven meer intentioneel begint te leiden, verlies je tijdens dat proces ongetwijfeld enkele mensen. Uiteraard is dit niet het leukste gevoel, maar op termijn ben je wel beter af. 

Stel je even voor dat je een luchtballon de lucht in wil krijgen: om dit te volbrengen, moet je eerst enkele zandzakjes laten leeglopen. En dit zal voor jou ook zo zijn. Om compleet voor je doelen te gaan, moet je soms wat zaken (of mensen) loskoppelen. Onthoud dat je met mensen die voor jou een remmende factor zijn je nooit je vooropgestelde doelen zal bereiken. Kies voor échte vrienden met goede intenties die je door dik en dun steunen. 

Zoek het geluk op en vergeef andermans tekortkomingen 

Ik hoor vaak mensen in een soort zelfmedelijden de oorzaak van hun problemen bij iemand anders leggen. Denk maar eens aan je ouders: je neemt ze verschillende zaken kwalijk en het is dan bijgevolg hun fout dat je bepaalde dingen niet bereikt in het leven. Zo werkt het niet. 

Door de oorzaak van je problemen buiten jezelf te leggen, zal de oplossing ook altijd buiten handbereik blijven. Ik nodig je uit om andermans tekortkomingen te vergeven. Jij bent de enige persoon die de keuze kan maken om verder te gaan met je leven.   

Waar wil jij je energie aan geven? 

Discussies met andere mensen kosten je heel veel energie, maar zijn ze het ook altijd waard? Nee, dat zijn ze (meestal) niet. Het is natuurlijk enorm gemakkelijk om op een vrij anonieme manier in discussie te gaan in de online wereld, maar dat betekent niet dat het je energie waard is.

Mijn advies aan jou is: choose your battles wisely. Iemand proberen overtuigen van jouw mening heeft vaak geen zin en op het einde levert het je helemaal niets op. Behoud je mentale gezondheid en kies ervoor om niet altijd in discussie te gaan. Stel jezelf de vraag: is het het wel waard? 

Laat die fixatie op het negatieve los

De mogelijkheid tot kritisch denken is iets waar ik mensen toe aanzet. Ik vind het belangrijk om mensen aan het denken te zetten en even stil te staan bij bepaalde zaken. Wanneer ik dit doe op mijn Facebook pagina zijn de reacties voornamelijk positief, maar natuurlijk zitten er altijd enkelingen tussen die een negatieve blik hebben op mijn kritisch denken. 

Wat me dan verbaast, is hoe het menselijk brein zich automatisch fixeert op het negatieve terwijl er een overvloed is aan het positieve. Belangrijk is dan dat je leert om die negativiteit je niet te laten raken want waarom zou je commentaar moeten aanvaarden van een wildvreemde? Ze kennen je niet persoonlijk en hebben geen flauw idee hoe jij écht in elkaar zit. Daarom nodig ik je uit om je dit niet persoonlijk aan te trekken én om te focussen op het positieve aan de zaak. 

Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken 

Je kunt niet verwachten dat mensen die tegen zichzelf liegen, eerlijk zullen zijn tegen jou. Stel dat jij iemand in professionele context kent en deze persoon geeft je feedback en begint zijn statement met: ‘Ik ga je eerlijk zeggen wat ik ervan denk’. Dan moeten je alarmbellen eigenlijk al afgaan, want die feedback moet je niet meteen als waar aannemen. 

Weiger toxisch gedrag te accepteren 

Mensen blijven vaak vastzitten in ongezonde relaties uit angst om alleen te zijn. Dit geldt niet alleen voor persoonlijke, maar ook professionele relaties. Mensen blijven vaak werken voor een klant die overdreven veel eisen stelt. Durf hiervan weg te lopen in plaats van toe te geven aan de angst om alleen te zijn. 

Besef dat als deze klant jou of je personeel op schandalige manier behandelt, dat je dit niet hoeft te aanvaarden. Stop met toxisch gedrag van derden te aanvaarden en knip deze relaties door. Dat klinkt gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer ook te begrijpen waar die terughoudendheid vandaag komt. 

Neem kleine stappen uit je comfortzone 

Wist jij dat je kan leren om moedig te zijn? Jouw comfortzone houdt je tegen om jouw moed uit te bouwen. Die denkbeeldige cirkel rondom jou lijkt comfortabel, maar eigenlijk ligt er net daarbuiten heel veel potentieel. 

Wat kan je doen om je zonder angst buiten je comfortzone te begeven? 

  1. Benoem wat het juist is dat je angst aanjaagt en schrijf het op
  2. Neem kleine stapjes om die angst aan te gaan
  3. Doe het langzaamaan en zo zal je een grote comfortzone creëren 

Ik nodig je uit om je angst te confronteren en hier kleine stapjes in te durven zetten. 

Met kleine dromen realiseer je geen grote zaken 

Is het gegarandeerd dat je met grote dromen grote zaken zult bereiken? Nee, maar met kleine dromen is het wel een garantie dat je geen grote zaken zal bereiken. Durf dus groot te dromen en kijk naar waar het leidt. 

Tot hier mijn lijstje met inspirerende quotes. Mij hebben ze alvast aan het denken gezet en ik hoop dat ze voor jou hetzelfde hebben gedaan.

Business Dad 

PS Heb jij je grote dromen bepaald en ben je op zoek naar de tools die je gaan helpen ze waar te maken? Download dan de Business Bundle: 4 e-learnings met tools, templates, scripts en hands-on begeleiding om professioneel te groeien. Perfect als je een business wil lanceren of je huidige bedrijf een duwtje in de rug wil geven. Koop de bundel nu voor maar €99 in plaats van €149 met de kortingscode BDPODCASTFAN. 

PPS Deze zomer zal ik ook een live event organiseren waar ik, als de Business Dad, mijn ding zal doen voor een live publiek. Wil je zeker op de hoogte gehouden worden? Dan nodig ik je uit om op www.businessdad.be/event je naam en e-mailadres achter te laten om binnenkort als eerste meer informatie te ontvangen! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *