Categories
Business

Je inner circle: hoe bepaal je met wie je je omringt? – Aflevering 121

Wist jij dat wij als mens voorgeprogrammeerd zijn om erbij te willen horen? Daarom is het in mijn ogen enorm belangrijk om goed na te denken over de mensen met wie je je omringt.

Ik wil je dan ook uitnodigen om eens kritisch te kijken naar de mensen met wie jij vandaag veel tijd doorbrengt. Zijn dit mensen die jou energie geven, of eerder energie nemen?

Als je niet goed weet hoe je hierin een onderscheid kan maken, raad ik je aan om het soort gesprekken dat jullie hebben onder de loep te nemen.

  • Bestaan gesprekken vooral uit klagen en roddelen? Dan neemt deze persoon of groep energie.
  • Hebben jullie het vooral over oplossingen, ideeën en dromen? Dan is de kans groot dat deze persoon of groep jou energie geeft.

Een andere oefening die ik zelf gebruik om te bepalen wie ik graag in mijn inner circle heb en wie niet, is bepalen met welk type persoon ik te maken heb. Daarvoor stel ik mezelf twee vragen:

  • Vind ik deze persoon interessant of niet interessant?
  • Vind ik deze persoon leuk of niet leuk?

Je kan namelijk bijzonder interessante mensen hebben die je écht niet leuk vindt. Dan wil je de tijd die je met deze mensen doorbrengt beperken, aangezien je er geen energie van krijgt.

Je hebt allicht ook mensen in je omgeving die je interessant vindt én die je ook leuk vindt. Dat zijn de mensen waarmee je je wil omringen.

Wil je graag meer tips over hoe jij bepaalt wie jij in jouw inner circle wil en wie niet?

Luister dan nu naar aflevering 120 van de Business Dad podcast.

de Business Dad

PS Wil jij je bedrijf toekomstklaar maken? Zet je dan schrap voor de Business Bundle: de toolbox met 4 cursussen vol skills die elke succesvolle ondernemer of leider onder de knie heeft.

Ontdek het 8-stappen businessplan, Efficiënt delegeren, Verdiep het verkoopgesprek, en Crisissituaties overwinnen. Jij als trouwe fan scoort die 4 cursussen nu voor €99 in plaats van €196 met de code BDPODCASTFAN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *