Categories
Business

Tegenslag: hoe gebruik je het in jouw voordeel? – Aflevering 86

In podcastaflevering 62 had ik het al over de kracht van manifesteren en affirmaties en hoe ook succesvolle mensen het continu toepassen. In deze aflevering ga ik dieper in op die kracht van het universum, namelijk: wat valt er te leren uit tegenslag?

https://open.spotify.com/episode/3bwegbaytdX3O4vzHbPYL3?si=278045d26bd04709

Signalen van het universum

Je kan affirmeren en manifesteren zoveel je wil, soms zit alles tegen en blíj́ft het tegenzitten. Dat ondervonden Amy en ik onlangs aan den lijve. We deden mee aan de rally van Portugal. Een belangrijke race waar het hard gaat en waar de competitie niet van de poes is. De rally was loodzwaar: we stonden om 7 u ’s ochtends op, reden tot ver na middernacht alsof ons leven ervan afhing om dan na een kort slaapje weer opnieuw te beginnen. Deze keer hadden we ook een assistentieteam nodig dat ervoor zorgde dat we genoeg benzine hadden, onze banden wisselde en pannes herstelde of voorkwam.

Ongeveer halverwege de rally, aan het begin van een speciale etappe, begon het mis te lopen. We schoten zo snel mogelijk uit de startblokken en wonnen de ene plaats na de andere. Tot ik van tweede naar derde wilde schakelen en de wielen niet meer mee wilden. De verbinding tussen de wielen en de versnellingsbak, de cardanas, had het begeven!

Wat erop volgde was een opeenstapeling van tegenslagen. Onze assistentiewagen raakte niet tot bij ons. Ook de depannagewagen raakte er niet. Er reed een vrachtwagen voorbij die uiteindelijk de weg blokkeerde, noem maar op. En als kers op de taart? Toen we uiteindelijk toch bij de assistentiewagen aankwamen en de as wilden vervangen, bleek dat hij een verkeerd type cardanas bij zich had. Al onze moeite was voor niets geweest en de rally was definitief afgelopen. Ook daarna bleef het universum ons testen: de chauffeur van de depannagewagen viel in slaap achter het stuur, we kwamen aan in het hotel en hadden geen kamer, we wilden gaan eten en het restaurant was dicht, noem maar op. 

Toen de grootste teleurstelling was weggeëbd, gingen Amy en ik overleggen: wat gebeurt er? Waarom overkomt ons dit? En wat kunnen we doen? We hadden door dat het universum ons iets wou vertellen en vroegen ons af wat we eruit konden leren. What does this allow for?

Wees een niet te stoppen luchtballon

Eén van de dingen die we beseften, was dit. Als je affirmeert en dat met de juiste intentie doet, dan tilt het universum je naar een hoger niveau. Maar om daar te raken, moet jij ervoor zorgen dat de mensen en de tools rondom je het toelaten om naar een hoger niveau getild te worden. 

Wij hadden achteraf gezien het anders moeten aanpakken om op dit niveau mee te spelen. We hadden het zoeken van ons assistentieteam professioneler moeten aanpakken, dan last minute iemand met een bestelwagentje en schroevendraaiers in te schakelen. Maar ook voor jou, je bedrijf of je project geldt dat: als je naar een hoger niveau wil in prestaties, resultaten en je leven als mens, dan moeten de dingen en mensen rondom je óók naar een hoger niveau kunnen gaan.

Dat impliceert ook dat je soms afscheid moet durven te nemen van mensen omdat ze je beneden houden. Vergelijk het met een luchtballon die hoger wil varen, maar niet kan omdat een koord hem tegenhoudt. Het is aan jou om te beseffen of je dat koord moet doorsnijden of niet. Dat klinkt misschien bruut, al is het de bedoeling dat je dat op een menselijke manier aanpakt, natuurlijk.

Alles heeft een reden

Een tweede les die het universum ons leerde: soms is het ‘for the best’ dat de dingen niet uitdraaien zoals jij hoopte. In die speciale etappe ging het er zó hard aan toe dat er ongevallen gebeurden. Zo reed één van de concurrerende teams verkeerd, waarop ze volle gas terugkeerden en frontaal op de volgende wagen zijn geknald. De beide auto’s waren perte totale en sommige deelnemers werden zelfs naar het ziekenhuis overgebracht. Amy en ik beseften: dat hadden wij kunnen zijn. Ook dat was een signaal van het universum.

Bij Swift Skills, ons bedrijf in e-learnings, maakte ik het onlangs ook mee. We hadden onze offerte ingediend voor een grote aanvraag van een overheidsinstelling en kregen het bericht dat de opdracht ons niet werd toegekend. We stonden perplex. We kennen onze materie en ervaring door en door en waren ervan overtuigd dat wij de enige waren die alle facetten van de complexe opdracht zouden aankunnen. Ook daar heb ik de lessen van de rally meteen toegepast en me afgevraagd: what does this allow for?

We hebben ons bij de situatie neergelegd en hebben meteen een strategie en een lijst met praktische punten bedacht. Daarmee bezig zijn gaf ons nieuwe energie. En ik ben ervan overtuigd dat we hier veel sterker zullen uitkomen dan wanneer we de opdracht wél gekregen zouden hebben, zowel wat onze concurrentiële positie betreft als naar de toekomst toe.

Kijk anders naar tegenslag

Ik hoop dat jij ook iets aan onze lessen hebt. En dat je voelt dat tegenslag in de context van affirmeren en manifesteren een boodschap kan zijn om je vooruit te helpen en je naar een hoger niveau te tillen. 

Als je er op de juiste manier mee omgaat, natuurlijk. Want als je aan zelfbeklag gaat doen, dan zit je niet op de juiste energiefrequentie om het beter te doen. Laat het zelfmedelijden aan de kant en vraag je af wat dit voorval je komt leren. Hoe kan jij ervoor zorgen dat je er sterker en beter uitkomt?

Je bent het waard om hoge toppen te scheren, écht. Jij hoeft niet onder te doen voor anderen. Dus besef dat wij gemaakt zijn om groots te zijn, maar dat het onze gedachten zijn die ons klein houden.

Ik wens je veel succes!

Business Dad

PS We zitten in een bijzonder tijdperk. Heel wat mensen stellen me vragen: wat moeten ze doen? Welke boeken moeten ze lezen? Welke cursussen moeten ze volgen om vóór te blijven? Als antwoord daarop maakte ik de Business Dad Bundle met 4 minicursussen over alle tools om in deze nieuwe tijd praktisch én qua mindset naar een hoger niveau te groeien. Je koopt de bundel nu voor de ultieme promoprijs van € 99 met de kortingscode DAD86.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *