Categories
Business

Wie is de Business Dad? Aflevering 1

Wij entrepreneurs en intrapreneurs delen dezelfde doelen: onszelf verbeteren, innoveren en groeien. Of je nu 3 bedrijven runt of een nagelstudio uitbaat, leidinggevende bent in een bedrijf, of aan het roer staat van je eenmanszaak… We hebben het beste voor met onze toekomst en willen de beste versie van onszelf worden. Ongeacht wie we zijn en wat we doen, we hebben allemaal wel eens ondersteuning nodig. 

En dat is wat de Business Dad wil doen.

Vanaf nu reik ik je elke maandag verschillende tools aan om je te helpen die beste versie van jezelf te worden.

Euh… Business Wie?

Ja, wie ben ik nu eigenlijk he? Wie schuilt er achter de Business Dad? Ik ben Vincent Vandeputte.

Je hoorde me misschien al op de podcast van FastForwardAmy, mijn dochter. Daar deelde ik mijn ervaringen al in enkele podcast  ‘take overs’. Of misschien zag je de Business Dad Instagramaccount al? Daar doe ik mijn best om waardevolle tips over mindset, attitude, sales en zelfvertrouwen te delen. Tips en verhalen die ik in deze podcast met jou als entre-of intrapreneur nog dieper én transparanter wil delen. Opdat jij de held van jouw verhaal wordt.

Ik moet toegeven: ik was allerminst een modelstudent. Maar ik leerde wel om door te zetten. ‘Proberen’? Dat staat niet in mijn woordenboek. Proberen is gewoon iets níét doen met een geluid bij (laat dat even bezinken). Bij de gerenommeerde trainingsorganisatie Dale Carnegie kreeg ik de kans om me bij te scholen op allerlei vlakken en te ontpoppen tot principal sales- en leiderschapstrainer. Na verschillende latere projecten, zoals Bobolino voor aanstaande moeders en Wezooz Academy dat je misschien nog wel kent, richtte ik met mijn zakenpartner Sonia Van der Stricht Swift Skills op. Ons bedrijf biedt verplichte permanente vormingen aan voor verschillende beroepen en sectoren.  

Sales, mindset, leiderschap en ondernemen. Die thema’s liggen me na al die jaren nauw aan het hart. Wil dat dan zeggen dat bij mij alles altijd perfect volgens plan verloopt of liep? Echt niet…. 

Het ging echt niet altijd van een leien dakje en ook ik heb mijn fair share aan zwarte sneeuw gezien. Daar zal ik je in latere afleveringen trouwens ook over vertellen. Maar wat je nu best al onthoudt: tegenslagen zijn onvermijdelijk part of the game. Het is hoe we ermee omgaan dat hét verschil maakt!

What’s (not) in it for you?

Die (terechte) kritische vraag brandt waarschijnlijk op je lippen. Ik ben zelf nogal kritisch op informatie die op me af komt, dus I feel you

Wat ik zeker wil meegeven is dat  ik niet de held ben van dit verhaal, zo zie ik mezelf absoluut niet, JIJ bent de held (of heldin). Het feit dat jij dit leest of beluistert, voelt  voor mij oprecht als een grote eer. En ik kan dan ook alleen maar hopen dat jij iets aan mijn kennis, ervaring en verhalen (the good, the bad and the funny) hebt. Zodat jij, wie je ook bent en wat je ook doet, je gesteund voelt om jouw dromen na te jagen en waar te maken. 

Mijn podcasts gaan nooit een prijs krijgen voor hun wetenschappelijke onderbouwingen en dat is ook helemaal niet de bedoeling: de Business Dad is real and raw in een vaderlijk jasje met een streepje humor en veel energie. Gewoon hoe ik in het leven sta.

Loop je in je onderneming tegen obstakels aan? Wil je groeien? (Glazen) Plafonds doorbreken? Of wil je aan je zelfvertrouwen als ondernemer sleutelen? Dan vind je hier elke maandag tools en downloads die je daarbij kunnen helpen.

Waar struggle jij zoal mee? Laat het me weten via een DM op Instagram.  Daar doe je me zo’n groot plezier mee!

5 Weetjes over de Business Dad

  1. ‘Dank u’ vind ik een magische uitdrukking, ik heb daarom ook geleerd om het in 30 talen te  kunnen zeggen
  2. Links en rechts zijn niet mijn beste vrienden, ik doe wel altijd eerst mijn rechterkous en -schoen aan om me te trainen en het verschil te onthouden en er staan ook merktekens op m’n sokken
  3. Mijn dochter Amy en ik zijn geweldig gepassioneerd door intensieve oldtimerrally’s waar de competitie ons dwingt om het beste in onszelf naar boven te halen
  4. Ik lees veel en heb bijvoorbeeld veel goede ideeën uit het boek de 4-hour workweek gehaald 🡪 toch blijf ik vinden dat succes grotendeels het resultaat is van hard werken
  5. En…ik ben niet bijgelovig, want dat brengt ongeluk

Zie ik je maandag weer?
Liever luisteren tijdens het rijden of koken? Dat kan! Beluister alle afleveringen via https://businessdad.be/spotify of https://businessdad.be/applepodcast.


Vond je ’t een leuke podcast? Abonneer je of deel hem met anderen. Zo hebben zij er misschien ook iets aan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *