Categories
Business

Aflevering 108: 10 inspirerende quotes voor een positieve twist in je leven

Blijven bijleren, mezelf laten inspireren, … Dat vind ik enorm belangrijk. Podcasts, YouTube, TED-talks, boeken, noem maar op: ik zuig ze op als een spons. Ze helpen me om m’n eigen denken te onderbreken. Ook straffe quotes die ik bijvoorbeeld op Instagram tegenkom, maken bij mij iets los. En de laatste 10 (Engelse) die iets positiefs bij me teweeg hebben gebracht, wilde ik graag met je delen om jou ook te inspireren.

“Don’t be afraid to think bigger, no one has ever regretted having big goals”

Vrij vertaald: niemand heeft er ooit spijt van gehad dat hij te grote doelen heeft gesteld, dus wees niet bang om groot te denken. Ik heb er zelf een quote over gedrukt op onze Business Dad-koffiemokken: met kleine dromen ga je geen grote dingen bereiken.

Al ben ik het er niet helemaal mee eens: ik denk dat er wél mensen zijn die doelen hebben gesteld die voor hem/haar te groot leken en dan niet alles hebben gedaan om ze te bereiken. En dan was de desillusie waarschijnlijk wel aanwezig.

Ik denk dat voor mij de essentie is: dúrven groot te denken. Want ik geloof dat er véél meer mensen zijn die, als ze terugkijken op hun leven, spijt hebben dat ze geen grotere doelen hebben gesteld. Die het jammer vinden dat ze de lat niet hoger hebben gelegd. Dat kan op alle gebieden in je leven zijn. Daar heb ik trouwens een gratis download voor gemaakt: het focuswiel. Daarmee kun je bepalen hoe goed je scoort op alle facetten in je leven. 

Ben je toch bang om die lat hoger te leggen dan je veilige, haalbare doelen? Vraag je dan eens af: waar ben ik eigenlijk écht bang voor? Zo ontdek je misschien dat het irrelevante angsten zijn.

Dus durf groots te denken. Kijk met behulp van het focuswiel eens waar je de lat hoger kunt leggen. En laat angst je niet tegenhouden.

“Don’t spend months learning. Start, and then spend months improving”

Spendeer geen maanden aan het leren, maar begin er gewoon aan en spendeer maanden aan het beter worden. Om dat even te benadrukken met een quote van Napoleon: er is een tijd om na te denken en er is een tijd om te handelen. Misschien is die tijd om te handelen nu.

Ik merk dat heel wat mensen, vanuit faalangst, een soort uitstelgedrag vertonen. Ze blijven maar boeken lezen, kennis vergaren, plannen opstellen, … om er soms nooit écht aan te beginnen. Bedoel ik dan dat je er helemaal onvoorbereid aan moet beginnen? Neen, maar misschien wel minder voorbereid dan je faalangstreflex je doet geloven. Het doen en gaandeweg leren is een veel krachtiger leerproces dan een boek lezen of een podcast beluisteren.

Wil je toch een goed onderbouwd plan maken voor je erin vliegt? Download dan de minicursus ‘8 Stappen Projectplan’

“Who you spend time with determines who you will become. Be ruthless with those who you let in your circle”

Met wie je je tijd doorbrengt is cruciaal voor jouw toekomst en succes. Wees meedogenloos in de keuze van mensen die je toelaat in je inner circle. Ik heb daar zelf lang mee geworsteld omdat ik dacht dat je niet zelf kon bepalen wie je in je onmiddellijke omgeving hebt. Tot ik besefte dat je dat wél kon sturen.

Ik heb dat gestuurd in 3 stappen: 

1) Kies ervoor om je niet meer te omringen met mensen die je geen energie of inspiratie geven of niet het beste in je naar boven halen, die roddelen, klagen, … Zo heb ik op social media bijvoorbeeld heel wat mensen ontvriend. Dat is dat meedogenloze waarover ik sprak.

2) Ga op zoek naar mensen die je wél energie geven, wél inspireren, die je wél triggeren om het beter te doen. Ik ben boeken van die mensen beginnen te lezen en ben hen gaan volgen op sociale media, bijvoorbeeld. En ik ben gaan kijken in mijn directe omgeving wie daaraan voldeed, zoals vrienden en collega’s.

3) Zet de eerste stap en breng tijd door met mensen in je omgeving die aan die nieuwe criteria voldoen.

“Je hebt geen nood aan meer ideeën, je hebt nood aan het meer in de praktijk zetten van je ideeën”

Ik kom vaak mensen tegen die constant fantastische ideeën hebben, maar die ze nooit omzetten in de praktijk. Succesvol worden is volgens mij niet het hebben van goeie ideeën, maar het in de praktijk omzetten ervan op een goede manier.

Je kunt dus met een minder goed idee maar een steengoede implementatie veel verder geraken dan een fantastisch idee hebben maar dat niet in de praktijk om te zetten of er te lang mee te wachten. 

Die uitvoering kun je gelukkig leren, in de minicursus ‘8 Stappen Projectplan’ bijvoorbeeld. Dus twijfel er niet aan of je idee goed genoeg is. Dat is het waarschijnlijk wel, en focus je op een zo goed mogelijke uitvoering.

“If you can work four hours a day, without getting distracted, you’ll overtake everyone out there.”

De wereld zit vol met afleiding, dat weten we allemaal. Als jij vier uur gefocust kunt werken zonder je te laten afleiden, dan steek je iedereen voorbij. Ik vind die quote zó krachtig en ik geloof er enorm in. 

Probeer die afleiding dus zoveel mogelijk te bannen. Het boek ‘Atomic Habits’ van James Clear kan je daarbij helpen. Zet je notificaties uit bijvoorbeeld. Of leg je gsm in een andere kamer.  En heb je je telefoon nodig? Werk dan in twee blokken van twee uur bijvoorbeeld. Je hoeft niet de hele tijd bereikbaar te zijn, zo onmisbaar zijn we niet, al denken we van wel.

“It’s hard to improve your life when you’re surrounded by people who are complacent. Don’t be afraid to cut ties”

Deze quote sluit aan bij wat ik daarnet al schreef, al gaat hij meer over het doorknippen van de figuurlijke navelstreng. Jij bent een luchtballon die zo hoog mogelijk wil vliegen, maar er zijn nu eenmaal mensen in je omgeving die ballast veroorzaken en waarvoor je een zandzakje moet opensnijden om de ballast overboord te gooien en toch te kunnen vliegen.

Durf met andere woorden de ballast weg te knippen. Het is cruciaal als jij hoger wilt vliegen. En is dat iemand uit je dichte omgeving waarvan je niet zomaar afscheid kunt nemen? Oké, probeer er dan wat minder tijd mee door te brengen. Jij bent de belangrijkste persoon in je leven. Jij hebt dus de verantwoordelijkheid om keuzes te maken voor jou. En als jij je niet als de belangrijkste persoon in je leven beschouwt, dan gaan de mensen die van jou afhangen ook niet de beste versie van jou krijgen.

“Werk in stilte, de resultaten spreken luider dan woorden”

Rond Oudjaar zie je het maar al te goed: iedereen spreekt over goede voornemens en doelen die ze zullen behalen. Maar wat wil je daarmee bereiken? Wil je anderen inspireren door te vertellen waarmee je bezig bent? Of vind je het gewoon belangrijker om te spreken over wat je van plan bent te doen, in plaats van het gewoon te doen?

Werk aan je doelen en weersta aan de verleiding om ze met iedereen te delen. Het belangrijkste is dat je ze behaalt, niet dat iedereen weet wat ze zijn.

“You either start when you’re not ready, or you’ll wait forever”

Ofwel start je wanneer je niet klaar bent, ofwel wacht je voor de rest van je leven op een moment dat je er klaar voor bent. Dat is de vrije vertaling van deze quote. Je bent nooit echt klaar om te beginnen. Bill Gates zei ooit in een boek: “Wanneer heb je die dag waarop je opstaat en denkt ‘ah ja, nu heb ik ervaring genoeg’? Die dag bestaat niet”.

Als je altijd maar blijft uitstellen ben je voor je het weet 2 of 10 jaar verder zonder eraan te zijn begonnen. Wacht dus niet tot alle lichten op groen staan, want dan kun je eeuwig blijven wachten.

“Pain tolerance, delayed gratification and patience are the most underrated skills. Great outcomes demand great sacrifices”

Vrij vertaald: pijntolerantie, uitgestelde voldoening en geduld zijn de meest onderschatte eigenschappen. Grote verwezenlijkingen gaan gepaard met opoffering. Het is dus normaal dat niet alles vanzelf komt, langer duurt, gepaard gaat met een gevoel van eenzaamheid, … noem maar op. It’s all part of the game als je grootse dingen wil verwezenlijken. Leer dus om te gaan met die eenzaamheid en ondankbaarheid zelfs. Als dat je lukt, dan kun je er komen en zál je er komen.

Ik zet ook bewust een glimlach op m’n gezicht als die gevoelens de kop opsteken. Want het is het bewijs dat ik goed bezig ben.

“A mistake is only a mistake if you give up. Else it is just feedback”

Een fout is alleen maar een fout als je opgeeft na die fout. En geef je niet op? Dan is het alleen maar feedback. Ik vind dat een fantastische quote! Er zijn zoveel mensen die alles op alles zetten, er volop voor gaan en … er de brui aan geven zodra ze een fout maken. Dat is zo jammer!

De quote deed me denken aan Michael Reed King: die man heeft minstens 33 keer het kanaal overgezwommen! De overgrote meerderheid van de mensen begint daar nooit aan. En King zegt: pijn is vergankelijk, mislukking is voor altijd.

Dus ja, misschien is het je vandaag niet gelukt om 10 kilometer te lopen of om die ene klant binnen te halen. Het is pas écht erg en écht voor altijd als je dan opgeeft. Geef je niet op en blijf je na die mislukte poging opnieuw proberen? Dan kun je lessen uit die ervaring trekken én stilstaan bij het positieve dat je wél gedaan hebt. Gebruik dat als feedback om je toekomstige pogingen op af te stemmen.

Welke quote inspireert jou om aan de slag te gaan?

Zet ‘m op!

De Business Dad

PS Kriebelt het door de quotes om met je business aan de slag te gaan? En wil je dat meteen goed doen, op het vlak van sales, planning, delegeren en omgaan met mensen? Dan zijn de 4 minicursussen in de Business Bundle jou op het lijf geschreven. Gebruik de kortingscode BDPODCASTFAN bij de check-out en betaal maar €99 in plaats van €196.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *