Categories
Business

Hoe DISC je helpt om efficiënt en succesvol te communiceren – aflevering 91

Een nieuw jaar betekent niet alleen nieuwe doelen, het betekent ook samenwerken met anderen en communiceren om die doelen te bereiken. Wat maakt of kraakt jullie communicatie? Wat zorgt voor wrevel én hoe voorkom je dat? Daarin neem ik je vandaag mee.

Andere copiloot, andere energie

Misschien wist je het al, maar Amy en ik rijden samen Historic Regularity Rally’s. Kort uitgelegd: erg technische races met bijzondere rallywagens. Amy’s kater Billie was ernstig ziek, waardoor Amy de rally van Ieper in november 2022 niet kon rijden. Ik moest dus beroep doen op een andere copiloot, iemand waarmee ik nog nooit had gereden.

Het deed me beseffen hoe goed Amy en ik op elkaar zijn afgestemd. Wij horen aan elkaars ademhaling welke feedback de ander nodig heeft. Dat had ik met mijn nieuwe copiloot natuurlijk niet. Hij is nochtans niet van de minsten: Patrick was Europees kampioen. Hij is een aimabel en groot man, wat betekende dat we ook de wagen moesten verbouwen. Kortom: het was een hele aanpassing, zowel technisch als mentaal. En, door zijn impressionante trackrecord, had ik het gevoel dat ik buiten m’n comfortzone zat.

De rally van Ieper begon met een pittige avond- en nachtetappe waarbij we onze apparatuur bij de start op een andere manier moesten instellen. Patrick en ik hadden dezelfde ambitie: we wilden op dat podium staan. Alleen zagen we dat we eigenlijk voortdurend 7 seconden te traag aan het rijden waren. Lang verhaal kort: we verzamelden 249 strafpunten waardoor het podium halen volstrekt onmogelijk werd. Dat was een immense teleurstelling.

Veel tijd om te tobben hadden we niet. Als ik met Amy zou geracet hebben, zouden we op dat moment ‘recovery time’ ingelast hebben, dan zeggen we tegen elkaar: “Kom op, we kunnen dit en we doen het samen”, waarna we onze focus verleggen. Maar Patrick kende ik niet goed. Wij hadden nog nooit over recovery time gesproken. En toch wist ik: we mogen niet te lang in deze mindset blijven steken, we moeten vooruit. Toen we uiteindelijk ontdekten wat het probleem van de vertraging bij de vorige etappe was, zeiden we tegen elkaar: “Komaan, we zetten alles op alles. We vergeten dat podium en gaan ervoor. Ons nieuwe doel is om elke etappe zo goed mogelijk te rijden.”

Op elkaar bouwen

Wonder boven wonder hebben we de races daarna als goden gereden. We werden uiteindelijk eerste in onze categorie, en zesde in de algemene ranking. Puur omdat we ons initiële doel om het podium te halen hadden losgelaten en onze focus naar een ander doel hadden verlegd.

Hoe dat kon? Dat is terug te vinden in ons DISC-profiel. DISC is een persoonlijkheidstest die laat zien welk van de vier karaktereigenschappen bij jou het hardst op de voorgrond treedt als je onder stress staat. Bij Patrick en mij zijn dat de ‘D’ en de ‘I’: wij zijn allebei drivers. We zijn heel ambitieus, competitief en resultaatgericht. We doen er alles aan om ons doel te behalen. Op dat moment, vol tegenslagen waar al het denkbare misliep, was het heel belangrijk om te beseffen hoe we allebei in elkaar zaten. Om te bouwen op die karaktereigenschappen en daar ons voordeel mee te doen. Die energie van het resultaat en die competitie werkte voor ons.

Strategie aanpassen

Natuurlijk heeft niet iedereen hetzelfde DISC-profiel als jij. En dat kan soms een uitdaging zijn of zelfs wrevel en onbegrip creëren. Een week later reed ik bijvoorbeeld de Ostbelgien Classic met een andere copiloot, Jean-François. Zijn overwegende persoonlijkheidskenmerken zijn geen ‘D’ of ‘I’, maar wel ‘C’ en ‘S’: hij is heel voorzichtig, analytisch en gericht op detail. Hij is ook een stabiliserende factor: hij zal minder snel zelf beslissingen nemen, maar net rekening houden met de mening van anderen. Een veel democratischere aanpak dus. Hij vindt het menselijke aspect veel belangrijker dan het resultaat. In tegenstelling tot ik, die soms bruut overkomt omdat ik net veel minder rekening houd met dat menselijke op zo’n moment.

Tijdens de race moesten we volgens ons roadbook door een straat rijden die eigenlijk enkel toegankelijk was voor plaatselijk verkeer. De organisatie had met de burgemeester afgesproken dat wij daar voor deze race wél mochten passeren. Alleen wisten niet alle buurtbewoners dat. Toen Jean-François en ik de straat inreden, werd de auto voor ons tegengehouden door een boze buur. Op dat moment kwam de driver in mij naar boven: ik zou me niet laten tegenhouden door iemand die daartoe het recht niet had. Dus stak ik de auto via het trottoir langs links voorbij. Voor mij was dat de enige juiste beslissing om op tijd aan de finish te raken, maar Jean-François zag dat – vanuit zijn persoonlijkheidskenmerken – toch anders.

Over jezelf en anderen leren met DISC

Waarom ik je deze verhalen vertel? Om je te doen inzien dat de karaktereigenschappen van mensen hun beslissingsproces en hun uiteindelijke beslissingen beïnvloeden. En het is pas als je samen je kenmerkende eigenschappen inzet, dat je tot mooie dingen kunt komen.

Succesvoller communiceren begint bij beseffen hoe jij én je gesprekspartner in elkaar zitten. Wat is op dat moment jouw natuurlijke reflex? Wat zijn daar de positieve en minder positieve punten van? En daarna: wie zit er naast jou of in je team? Hoe denken zij? Herken je eigen sterke en verbeterpunten. En herken hoe anderen denken en communiceren.

Zodra je dat in kaart hebt gebracht, kijk je naar waar de overlap zit. Waar zit de complementariteit? Hoe kunnen jullie uiteenlopende kenmerken elkaar versterken?

Ik nodig je uit om eens een DISC-test te doen. En gebruik die uitkomsten om meer te leren over jezelf, je vrienden, je familie en je team. De resultaten van de test zijn niet ‘goed’ of ‘slecht’. Ze helpen je enkel om elkaar beter te begrijpen en leverage te creëren om projecten tot een goed einde te brengen.

Ik wens je enorm veel succes!

Business Dad


PS Wil je op een betere manier met je mensen werken? Wil je meer sales genereren, sneller resultaten behalen en beter omgaan met je onzekerheden? Koop de Business Bundle met 4 minicursussen nu voor maar € 99 in plaats van € 196 met de kortingscode DAD91.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *